dimarts, d’agost 18, 2009

Traducció automàtica

Hola a tots
Degut a les visites del blog des de diferents punts del planeta hem incorporat al blog una traducció autòmatica, de manera que aquest es pugui consultar en diferents idiomes. Per fer-ho s'utilitza el traductor automàtic de google.
Google-Translate

Per utilitzar-lo simplement cliqueu a la bandera del idioma desitjat... a l'apartat de TRANSLATE
i podreu veure coses com: ВОТ И ЛЕРИДА ЛЕРИДА

A veure si això ens fa + internacionals :)


Dinar Arbonés 2009

Hola a tot@s
Aquest diumenge hem fet el dinar dels Arbonés. Com que semblava que faria mal temps al final vam fer-ho al mas de les Planes (la primera idea era fer-lo a Ulldemolins.. a les ermites). El dinar va ser de caragols, aperitiu i carn a la brasa.
Aquí teniu algunes fotos del dinar:

la barbacoa

Entaulats!
Joan i Olga


Els coneixeu?





Aquí teniu totes les fotos per poder-les descarregar:

Fins l'any q ve!

Türkiye IX - dinant

dilluns, d’agost 17, 2009

Türkiye VIII - Cisterna Yerbatan

Hola a tots
Avui us portem noves fotos de turquia, concretament de la Cisterna d'aigua Yerbatan, a Istambul
Aquesta Cisterna és la més gran de les 60 construïdes a tot Istanbul durant l'època bizantina i està molt a prop de Santa Sofia. Es va construir en pocs mesos, l'any 532, emprant 336 columnes romanes procedents de temples pagans de l'Anatòlia, la majoria d'estil corinti. Ocupa una àrea de 10.000 m² i té 8 metres d'alçada amb una capacitat de 30 milions de litres. Es va utilitzar fins al segle XIV com a cisterna d'aigua i a mitjans del segle XIX va ser restaurada després de ser usada com a magatzem de fusta. Es va haver de construir per eliminar la vulnerabilitat que significava la destrucció durant els setges de l'aqüeducte de Valent.
Tot fent una passejada relaxant amb música clàssica i il·luminacions acurades s'arriba al fons on hi ha els famosos dos caps de meduses, una al revés i l'altra de costat, sobre les quals hi reposen dues columnes.
Aquí teniu les fotos:






Les cares de la meduses

Salut!

divendres, d’agost 14, 2009

Türkiye VII - Sultanahmed Camii

vui us portem les fotos de la mesquita blava (en turc Sultanahmed Camii). Primer de tot una mica d'història que sempre va be:
(extret de la wikipedia)
És una obra de Sedefhar Mehmet Ağa, un deixeble de l'arquitecte Mimar Sinan. Està situada enfront d'església de Santa Sofia separades ambdues per un bell espai enjardinat, i és l'única a Istanbul que posseïx 6 minarets.
La mesquita va ser construïda durant el regnat del catorzè sultà otomà, Ahmet I, entre 1609 i 1616[1], en temps de decadència otomana. És la mesquita més gran i fastuosa d'Istanbul. La mesquita va ser construïda juntament amb una madrassa, escola alcorànica, un asil, un centre comercial d'artesania, un kervansaray, allotjament per a camells, una font i un külliye, complex soci-religiós.
El lloc triat per a la construcció de la mesquita va ser el centre de la ciutat, antic emplaçament d'un hipòdrom romà, perquè estava prop del palau de Topkapi. Les 21.043 rajoles usats en la seva construcció van ser fets en els tallers del palau; les catifes de centenars de metres quadrats van ser teixides en els telers imperials i els cristalls dels llums d'oli van ser portades de l'estranger[2].
Les quatre galeries del pòrtic estan cobertes per 30 cúpules que són suportades per 26 columnes de marbre. L'interior està impregnat per una tonalitat blava, molt suau. 260 finestrals, que no conserven els vitralls originals del segle XVII, s'alineen en cinc nivells i permeten una filtració de la llum que es reflecteix en les rajoles d'Iznik usades en la seva construcció, de color blau. D'aquí el nom que se li dóna a la mesquita.
L'interior de les cúpules i voltes semicirculars de la mesquita està pintat amb arabescs sinuosos. El minbar del segle XVII està treballat en marbre blanc i és utilitzat per l'imam durant l'oració del divendres.
El pati té les mateixes dimensions que la sala d'oració, quedant així equilibrat el conjunt arquitectònic. Al centre hi ha la font de les ablucions hexagonal. Actualment només compleix una funció ornamental ja que es realitzen en unes fonts situades a l'exterior de la mesquita.
En la seva època, va provocar moltes discussions perquè es va creure que els sis minarets de la mesquita constituïen un intent de rivalitzar amb la Meca

i finalment les fotos:








L'interior:


>















Benim düşünce var biliyor musun?


i per avui això es tot.. en següents posts.. noves fotos d'Isambul i de la Capadoccia
Salut

dimecres, d’agost 12, 2009

Türkiye VI - Mesquita Yeni Cami

Avui us portem noves fotos d'Istambul. Anem a visitar la mesquita Yeni Cami. Està situada a l'extrem del pont de Gàlata i es de les més importants d'Istambul.
Primer de tot una mica d'història:
La construcció de la mesquita començà el 1597 amb el mandat del soldà Safiye, la muller del soldà Murat III. Era iniciat per l'arquitecte Davut Agha, era continuat per Dalgç Ahmed Agha i finalment acabada per Mustafa Agha durant el regnat del soldà Mehmet IV el 1663. Els blocs de pedra utilitzats en la construcció de la mesquita foren proveïts des de l'illa de Rhodes.
La mesquita prové de l'època en què unesavesades dones del harem van aconseguir el poder suficient com per a dictar la política dels soldans otomans. La construcció va durar 66 anys a causa de les morts inoportunes de Mehmet III, fill de Safiye i la consegüent pèrdua del seu rang, i una epidèmia general a Istanbul durant els primers anys de construcció.
La mesquita disposava d'un hospital, escola i banys públics.


Després d'aquest apunt.. ane'm a per les fotos!!



arribant a la mesquita


on es renten abans d'entrar a resar..




L'interior.. amb rajoles d'Iznik


una musulmana, jeje







Al cantó de la mesquita hi ha el bazar de les especies.. no se perque li diuen així :)

dimarts, d’agost 11, 2009

Türkiye V

Que es menja a turquia? doncs moolts kebabs. Per qui no sàpigui q es un kebab doncs es carn de corder, pollastre o vedella, que esta en una espècie de gratinador que va donant tombs. Llavors tallen la carn molt fina de manera que sempre esta feta.

Llavors depen de la presentació del plat té diferents noms, iskender kebab, dönner kebab etc.. Hi acostument a ficar salsa de yogur, arrós, patata etc...

El resultat al plat és:

Iskender Kebab


Dönner Kebab

Bon profit!

Adoquins passillo

Abans de marxar de vacances vam estar ficant adoquins al passillo del jardi.
Com veieu, es un procés minuciós però el resultat va quedar molt be
Aquí teniu algunes fotos d'aquest dia de treball: